FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Fuchs otvorio novu školu u Kutinskoj Slatini

Autor: dger
KUTINA, 26. rujna 2011. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs otvorio je danas novosagrađenu područnu školu u Kutinskoj Slatini pri matičnoj Osnovnoj školi Mate Lovraka u Kutini, podsjetivši tom prigodom kako je Vlada RH u proteklih šest godina gradnju škola uložila više od četiri i pol milijuna kuna, priopćilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Tim je sredstvima sagrađeno, obnovljeno ili dograđeno više od 500 školskih objekata.

"Ova škola rezultat je dobre suradnje lokalne zajednice i Ministarstva i dokaz je kako se zajedništvom i partnerskim odnosom i u vremenima gospodarske krize projekti mogu uspješno realizirati na dobrobit šire zajednice", rekao je ministar Fuchs te naglasio kako škola nije samo zgrada.

"Školu prije svega čine njezini učenici, nastavnici i učitelji. Uvjeren sam da će radost i sreća zbog današnjeg dana, kada otvaramo novu školsku zgradu, biti svakidašnjica njezinih stanara i da će biti motiv za što uspješnije rezultate na svim poljima", kazao je ministar.

Stara školska zgrada, sagrađena 1936. godine, srušena je zbog dotrajalosti, a učenici su od 2009. pohađali nastavu u matičnoj školi udaljenoj četiri kilometra.

U novi objekt učenici su se vratili početkom nove školske godine. Od ukupno 519 učenika OŠ Mate Lovraka, područnu školu u Kutinskoj Slatini pohađa 57 učenika od I. do IV. razreda.

Površina novog objekta šest je puta veća od starog, a ukupna vrijednost radova je 6,158 milijuna kuna, od kojih je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa sudjelovalo sa 75 posto, a grad Kutina s 25 posto udjela sredstava, dodaje se u priopćenju.

Osim novog namještaja, sve su četiri učionice opremljene TV-prijamnicima, LCD-projektorima i računalom spojenim na internet.

Otvorenju škole u Kutinskoj Slatini su nazočili i gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, saborske zastupnice Ivanka Roksandić i Marijana Petir te sisački biskup mons. Vlado Košić.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙