FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednja škola u Čabru ostaje matična škola

Autor: hsup
RIJEKA , 19. rujna 2011. (Hina) - Zamjenica župana Nada Turina-Đuri danas je na redovitoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji kazala da srednja škola „Vladimira Nazora“ u Čabru do daljnjeg ostaje matična škola "jer smo zahtjevima prema mjerodavnom ministarstvu uspjeli zaštititi to čabarsko područje od gubitka standarda u društvenoj infrastrukturi".

Župan Zlatko Komadina kritizirao je prije desetak dana najavu ukidanja statusa samostalne srednje škole u Čabru, ocijenivši da je upitno kakva je to grad Čabar jedinica lokalne samouprave ako nema svoje škole te da je riječ o "razvlašćivanju osnivača od upravljanja školama".

Županija je bila uvrstila u prijedlog mreža srednjih škola srednju matičnu školu u Čabru, s oko 70 učenika, smatrajući da je to potrebno kako bi se na tom području zadržalo stanovništvo. Mjerodavno ministarstvo ipak je bilo prihvatilo prijedlog mreže srednjih škola u kojemu je srednja škola u Čabru područna škola srednje škole u Delnicama.

Župan Komadina osvrnuo se danas na stanje riječke zračne luke na otoku Krku.

Sve što smo učinili potičući promet udruženim oglašivanjem dalo je rezultate, ali nedostatne, ustvrdio je te ocijenio da država, koja je većinski vlasnik zračna luke, nije obavila svoj dio posla.

Komadina je podsjetio da je županija, kao jedan od suvlasnika zračne luke, poduprla ulazak strateškog partnera. Dobili smo uvjeravanja da će se to razmotriti na skupštini, čak da bi se promijenile neke zakonske odredbe o zračnim lukama, ali ništa od toga nije učinjeno, naveo je Komadina, ocijenivši da nema aktivnosti za promjene ni u samoj zračnoj luci.

Također je rekao da nebriga o zračnoj luci dolazi na naplatu, kako ima osjećaj da država blokira sve ideje glede temeljitih promjena i vlasništva zračne luke te da će nova vlast, kad sadašnja nije, morati donijeti određene političke odluke u vezi sa zračnom lukom.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙