FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija: za dogradnju škole u Nespešu 1,8 milijuna kuna

Autor: dber
ZAGREB, 21. rujna 2011. (Hina) - Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima danas je obišao radove na dogradnji Područne škole Nespeš za što je županija izdvojila 1,8 milijuna kuna, a završetak radova predviđa se krajem listopada ove godine, priopćeno je iz Ureda župana.

Područnu školu Nespeš trenutno pohađa 78 učenika nižih razreda i to u dvije učionice, a dogradnjom će se dobiti još dvije učionice i prateće prostorije, stoji u priopćenju.

Ravnateljica škole Branka Dananić izrazila je zadovoljstvo što se radovi bliže kraju jer će se navedenom dogradnjom stvoriti preduvjeti za rad u jednoj smjeni za niže razrede škole. Također je rekla kako se nada da će se uskoro početi graditi i športska dvorana čime bi se stekli uvjeti da se u toj područnoj školi pohađa nastava u svih osam razreda u dvije smjene.

Župan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija od 2001., uz pomoć resornih ministarstava, uložila više od 216 milijuna kuna u izgradnju, dogradnju, opremanje i popravke školskih objekata na svom području. "I u 2011. godini zadržali smo visoki nivo ulaganja pa smo u Upravnom odjelu za školstvo predvidjeli više od 105 milijuna kuna, odnosno gotovo 37 posto ukupnog proračuna", pojasnio je Kožić.

Nakon obilaska škole, Kožić je igračkama i slatkišima razveselio mališane u Dječjem vrtiću "Proljeće", koji se nalazi u istoj zgradi gdje i područna škola.

(Hina) pp/xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙