FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 26. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 26. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 26. rujna.

(*)ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća održat će se u 9.30 sati, u zgradi Vlade Republike Hrvatske. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije.

ZAGREB - Na završnoj će svečanosti biti predstavljeni rezultati IPA projekta "Razvoj investicijskog okruženja". Riječ je o projektu tehničke pomoći financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije (IPA komponenta III C) ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura. U Projekt je bilo uključeno 20 županija, s više od 230 predstavnika institucija na županijskoj razini (županije, regionalne razvojne agencije, HGK i druge) koji su aktivnim sudjelovanjem u Programu značajno unaprijedili svoja znanja i vještine u području privlačenja ulaganja. Njima će stoga na završnoj svečanosti, koju organiziraju Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Delegacija EU u Hrvatskoj, biti uručeni certifikati za uspješno završen rad na Projektu (10,30 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici zagrebačke tvrtke B.P. Pluto i hotelske grupacije Hilton Worldwide potpisat će ugovor o upravljanju hotelom Doubletree by Hilton u Zagrebu (13,30 sati, People's Ring Hall, Hektorovićeva 2).

ZAGREB - Na poslovnom susretu Gastro Grupe pod nazivom "Distribucija i proizvodnja" raspravljat će se o ulozi klastera i direktne distribucije u Horeci (tržište hotela, restorana i kafića) na jačanje domaće proizvodnje, zbrinjavanju ambalažnog otpada i budućnosti distributera u EU (10,00 sati, Hypo centar, dvorana Rab, Slavonska avenija 6).

OPATIJA - U Opatiji se od 26. do 28. rujna održava 12. međunarodna konferencija "SmartCard 2011", a glavne teme ovogodišnje konferencije su nove kartične tehnologije i trendovi, standardi i smjernice te rješenja i sigurnost. Domaći i inozemni predavači će tijekom tri dana trajanja konferencije prezentirati najnovija rješenje, projekte i trendove vezane uz primjenu čip kartica i sigurnost. Sektor za bankarstvo HGK na konferenciji će prezentirati rezultate najnovijeg istraživanja koje obuhvaća podatke za prvo polugodište 2011. u području kartica, bankomata i EFT POS terminala, s posebnim naglaskom na trendove u području smart kartica.Organizator konferencije je riječka tvrtka Case, a suoorganizatori Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Zagrebačka banka (9,00 sati, Grand Hotel Adriatic).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙