FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 8. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 8. rujna.

ZAGREB - Konzultantska kuća Deloitte i poslovni tjednik Lider predstavit će na konferenciji za novinare Deloitteovu listu 500 vodećih tvrtki u srednjoj Europi, među kojima je i 13 hrvatskih kompanija. Bit će predstavljene i liste vodećih banaka i osiguravajućih tvrtki u jugoistočnoj Europi (11 sati, ZagrebTower, Radnička cesta 80, VI. kat).

ZAGREB - Ulazak u EU, s naglasom na poslovanju u novim uvjetima, središnja je tema sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb u proširenom sastavu. Bit će riječi o promjenama i uvjetima poslovanja u trgovinskoj, industrijskoj i politici zaštite tržišnog natjecanja, poslovnom nastanu, a bit će predstavljeni i projekti javno-privatnog partnerstva u EU-u (11 sati, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Na hrvatskom Jadranu u kolovozu ove godine boravilo je 2,9 milijuna turista ostvarivši 21,6 milijuna noćenja, što je 3,1 odnosno 5,2 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, a nešto veći porasti na Jadranu su zabilježeni i tijekom prvih osam mjeseci ove godine i to od 6,2 posto s 8,7 milijuna turističkih dolazaka i od 5,8 posto s 54,5 milijuna noćenja, prvi su podaci Hrvatske turističke zajednice (HTZ) temeljem podataka sustava turističkih zajednica. Promatrano po jadranskim županijama svih sedam ih je osam mjeseci ove godine završilo s pozitivnim fizičkim turističkim rezultatima, pri čemu je najveće poraste i kod dolazaka i noćenja, od 7,3 i 7 posto, zabilježila Istra s 2,5 milijuna turista i 17,4 milijuna noćenja.

Dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙