FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 9. rujna

Autor: dduk
ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. rujna.

GUDOVAC/BJELOVAR - Na 19. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, od 9. do 11. rujna, predstavit će se više od 500 izlagača iz Hrvatske i deset europskih zemalja. Sajam u Gudovcu najveća je specijalizirana stočarska priredba u Hrvatskoj i na njemu će se ove godine predstaviti 160 uzgajivača iz 19 hrvatskih županija sa 483 grla i 33 različite pasmine, a održat će se i aukcijska prodaja rasplodnih goveda. Tijekom tri sajamska dana održat će se i desetak predavanja, okruglih stolova i prezentacija. Novost ovogodišnjeg izdanja sajma su kolektivni nastupi županijskih gospodarskih i obrtničkih komora. Zemlja partner je Češka, a županija partner Požeško-slavonska županija. Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović (10 sati, sajamski prostor u Gudovcu).

RIJEKA - Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro na konferenciji za novinare iznijet će mišljenje tog sindikata na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka, odnosno o zaštiti hrvatskih brodova i pomoraca u području djelovanja somalijskih pirata (10,00 sati, Dom sindikata "Franjo Belulović", Krešimirova 4).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u kolovozu su u odnosu na srpanj više su za 0,9 posto, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na kolovoz prošle godine, više za 7,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Bez cijena energije, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u kolovozu na mjesečnoj su razini ostale na istoj razini, a na godišnjoj su razini porasle za 4,7 posto. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u kolovozu su povećane za 0,7 posto u odnosu na srpanj, a na godišnjoj razini porasle su za 6,6 posto. Cijene po kojima se industrijski proizvodi proizvedeni na domaćem prodaju na stranom tržištu povećane su u kolovozu u odnosu na srpanj za 1,2 posto, dok su na godišnjoj razini veće za 9,9 posto.

ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama tijekom prvih osam mjeseci ove godine ostvaren je promet 4,05 milijuna putnika, što je 9,99 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a robe je prevezeno 7,15 posto manje odnosno 6,1 tisuću tona, objavila je Agencija za civilno zrakoplovstvo. Najviše putnika i robe u prvih osam mjeseci bilo je u Zračnoj luci Zagreb, 1,56 milijuna putnika i 5,3 tisuće tona robe. Broj putnika pritom je povećan za 14,16 posto, a robe je prevezeno 8,2 posto manje.

Dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙