FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 14. rujna

Autor: dduk
ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. rujna.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoreni Jesenski sajmovi u okviru kojih se održavaju kolektivne izložbe stranih zemalja, sajmovi Mystic i široka potrošnja. Sudjelovat će 184 izlagača iz Hrvatske i deset zemalja, a Jesenske sajmove će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović. Sajmovi traju do 18. rujna, a namijenjeni su širokoj publici, dok će se u terminu od 27. do 30. rujna održati ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan tijekom kojeg će se održati Energetika, EMAT i Interprotex, a namijenjen je isključivo poslovnoj publici. U terminu Jesenskih sajmova zadržan je tradicionalni projekt zemlja-partner i ove je godine zemalja partner Poljska, a 15. rujna bit će održan i bilateralni seminar na temu "Unapređenje gospodarske suradnje između Hrvatske i Poljske" (10,00 sati, Kongresni centar ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Poslovni dnevnik i časopis Banka organiziraju četvrtu konferenciju "Novi model rasta hrvatskoga gospodarstva" s temom "Suradnja javnog i privatnog sektora - kočnica ili poticaj razvoja". Konferenciju će otvoriti veleposlanici Izraela Austrije, a prisustvovat će joj brojni gospodarstvenici, ekonomski stručnjaci i političari (9,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - O predizbornoj platformi Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za parlamentarne izbore koju je utvrdilo Predsjedništvo Vijeća SSSH, na konferenciji za novinare govorit će predsjednik te sindikalne središnjice Mladen Novosel (9,30 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Delegacija EU u Hrvatskoj obilježit će završetak projekta "Jačanje institucionalnih i administrativnih kapaciteta Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije" koji se provodi u okviru pretpristupnog programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2007-2009. Projekt je vrijedan 4,1 milijun eura, a započeo je u ožujku prošle godine. (10,30 sati, Hotel Dubrovnik, dvorana Centrum, Ljudevita Gaja 1).

ZAGREB - Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u srpnju je porastao za 0,8 posto u odnosu na lipanj, dok je na godišnjoj razini, kalendarski prilagođen, povećan za 3,8 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je na godišnjoj razini promet industrije na domaćem tržištu oslabio za 11,5 posto, dok je na stranom tržištu porastao za 30,5 posto. Podaci o novim narudžbama industrije pokazuju rast u srpnju u odnosu na lipanj za 24,7 posto, a u odnosu na srpanj prošle godine za 49,1 posto. Pritom su na godišnjoj razini narudžbe na domaćem tržištu porasle za 35 posto, dok su na stranom veće za 155,8 posto. U prvih sedam mjeseci ove godine nove narudžbe industrije porasle su za 20,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙