FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba povodom sto godina Fotokluba Split

Autor: dsil
RIJEKA, 20. rujna 2011. (Hina) - U Muzeju grada Rijeke večeras je otvorena retrospektivna fotografska izložba povodom stote godišnjice postojanja Fotkluba Split.

Izložba je postavljena u sklopu manifestacije PhotoRi u organizaciji Fotokluba Rijeka. Izloženo je 108 fotografija iz svih razdoblja djelovanja splitskog fotokluba.

Predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić ocijenio je da ta izložba nije značajna samo za Rijeku i Split nego i uopće, za fotografiju u Hrvatskoj.

Predsjednik Fotokluba Split Feđa Klarić je ustvrdio da je riječ o velikom događaju s obzirom na to kako se u zemlji tretira fotografija, posebno na polju financiranja. Domaća fotografija itekako ima svoje mjesto na karti europske fotografije, ustvrdio je Klarić.

Goste i uzvanike na otvaranju su pozdravili i predsjednik Hrvatskog fotosaveza Ivica Nikolac i alpinist Stipe Božić, član splitskog fotokluba.

Fotoklub Split konstituiran je 26. travnja 1911., a glavni pokretači i osnivači kluba bili su Umberto Girometta i Juraj Božičević.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙