FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija: Dva milijuna kuna za subvenciju učeničkog prijevoza

Autor: dber
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Zagrebačka županija raspodijelit će dva milijuna kuna jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola iz socijalno ugroženih obitelji koji imaju prebivalište na području te županije, najavljeno je danas na kolegiju župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Gradovima i općinama taj će se novac doznačivati mjesečno, rečeno je.

Na kolegiju je utvrđen i prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Zagrebačke županije za prvih šest mjeseci 2011. s ukupnim prihodima od 128,1 milijuna kuna što je 44,8 posto ukupnog godišnjeg plana i rashodima od 102,6 milijuna ili 35,9 posto godišnjeg plana.

Sjednica Županijske skupštine gdje će se donijeti odluka o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna, najavljena je za kraj rujna.

Zagrebačka županija će putem javnog natječaja dodijeliti 202.561 kuna bespovratnih potpora za uvođenje i primjenu novih metoda poslovanja i upravljanja, standarda kvalitete i certificiranja u 2011., a tu će potporu dobiti 14 korisnika. Za ovu subvenciju proračunom je osigurano 300.000 kuna, a natječaj za dodjelu preostalih sredstava otvoren je do utroška sredstava, a najkasnije do 31. listopada.

Iz Zagrebačke županije ističu da im je Državni ured za reviziju dao bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju Zagrebačke županije za 2010., a tako je, navode, bilo i u protekle četiri godine.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙