FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: izgraditi cestu koja će povezati sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku

Autor: ztes
VIROVITICA, 5. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb izjavio je na konferenciji za novinare u Virovitici da će najvažniji projekt HSP-a u četvrtoj izbornoj jedinici kojoj pripadaju Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija, ako nakon izbora "bude u poziciji", biti izgradnja brze ceste kojom će se povezati sjeverozapadna i istočna Hrvatska.

Tim bi se projektom, rekao je Srb, oživjele gospodarske zone i potaknuo razvoj gospodarstva, a rasteretio bi se i promet podravskom magistralom. Hrvatska stranka prava, ako nakon parlamentarnih izbora "bude u poziciji" da sudjeluje u sastavljanju vlasti, inzistirat će na tom projektu, istaknuo je Srb.

Predsjednik Hrvatske stranke prava komentirao je i kako je kazao "prepucavanja" između srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor. "Potpuno je neprihvatljiv Tadićev komentar, ali i odgovor Jadranke Kosor. To nije primjereno državničko ponašanje, predsjednik vlade mora biti svjestan da u svojim javnim istupima predstavlja cijelu Hrvatsku", rekao je Srb.

Predsjednik virovitičko-podravske organizacije Hrvatske stranke prava Zvonimir Šimić predstavio je program uvođenja prometne izobrazbe kao redovitog predmeta u srednjim školama na kojemu će ta stranka, kako je rekao, inzistirati u predizbornoj kampanji. "Teoretski dio prometnog obrazovanja učenici završnih razreda srednjih škola slušali bi i polagali u školama, a praktični dio te polaganje vozačkog ispita odradili bi u autoškolama", rekao je Šimić.

Tako bi se, ocijenio je, pomoglo roditeljima koji sada plaćaju visoke školarine u autoškolama te pri zapošljavanju mladih ljudi budući da je posjedovanje vozačke dozvole često uvjet za radno mjesto.

(Hina) xztes ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙