FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poticija za poljoprivredu Sisačko-moslovačke županije

Autor: mkov
ZAGREB, 16. rujna 2011. (Hina) - Odlukom o poticajima u poljoprivredi u Sisačko-moslavačkoj županiji za ovu godinu propisano je 16 poticajnih mjera, odnosno vrste proizvodnji u poljoprivredi za koje se dodjeljuju županijska poticajna novčana sredstva, priopćila je Sisačko-moslovačka županija.

Županija navodi kako su korisnici županijskih poticaja isključivo poljoprivredna gospodarstva koja se bave uzgojem poljoprivrednih kultura, držanjem i uzgojem stoke, proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda, a upisana su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva i imaju prebivalište i sjedište na području Sisačko-moslavačke županije, te imaju poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju za koju traže županijski poticaj na županije.

Sredstva županijskih poticaja osigurana su u proračunu županije za ovu godinu u iznosu od 3,4 milijuna kuna, što je, kako se navodi, oko 10 posto više od svih isplaćenih poticaja u prošloj godini.

Ističe se kako je uvećanje iznosa svih županijskih poticaja za 20 posto u odnosu na prošlu godinu te se najavljuje poticaj za nabavu rasplodnog materijala.

Javni natječaj bit će objavljen u ponedjeljak, a otvoren će biti do 31. listopada za sve poticajne mjere.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙