FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Dan Varaždinske županije

Autor: tdel
VARAŽDIN, 8. rujna 2011. (Hina) - U povodu Dana Varaždinske županije i blagdana Male Gospe večeras je u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održana svečana sjednica županijske skupštine.

Sjednici su nazočili županijski čelnici i njihovi gosti, među kojima i saborski zastupnici, župani susjednih županija, predstavnici političkih stranaka, Grada Varaždina te drugih gradova i općina s područja županije, kao i Varaždinske biskupije.

Varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo je da je Varaždinska županija po istraživanju o konkurentnosti, provedenom 2010. godine, proglašena najkonkurentnijom županijom u Hrvatskoj, a što, kako je naveo, nije bilo slučajno.

"Mi već godinama radimo na privlačenju kvalitetnih domaćih i stranih investicija, razvoju gospodarskih zona, iskorištavanju EU fondova, poboljšanju stanja u radno-intenzivnoj industriji, a najviše podizanju razine obrazovanja našeg stanovništva. Uspjeh svakako trebamo zahvaliti i našim marljivim ljudima koji nažalost imaju 21 posto niže plaće od državnog prosjeka, no, činimo sve što je u našoj moći kako bismo i to promijenili", rekao je Štromar.

Naglasio je kako su trenutno najveći napori županijske vlasti usmjereni privlačenju investitora u sjevernu Hrvatsku, pri čemu Varaždinska županija usko surađuje sa susjednim županijama - Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Koprivničko-križevačkom.

Najvažnijim županijskim projektima naveo je izgradnju kirurgije u Varaždinu i ulaganje u medicinski turizam u Varaždinskim Toplicama.

U sklopu svečane sjednice županijske skupštine uručene su nagrade Varaždinske županije i župana te priznanja učenicima za rezultate ostvarene na međunarodnim natjecanjima.

(Hina) xvvar ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙