FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 50. obljetnica osječke Zajednice športskih udruga

Autor: vsik
OSIJEK,14. rujna, 2011.(Hina) - Osječka Zajednica športskih udruga obilježila je danas 50. obljetnicu te svečano predstavila fotomonografiju "Od SOFK-e do Zajednice 1961.- 2011", autora Dragutina i Alana Kerže, u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predsjednik Zajednice športskih udruga Emil Pravdić istaknuo je kako je Osijek oduvijek bio rasadnik vrhunskih športaša, ali da je Zajednica, kao krovna udruga, svih 50 godina rada nastojala omasoviti rekreativni šport. Prije 50 godina Osijek je imao čak 14.797 članova u brojnim udrugama i čak 18.000 potpornih članova, a danas je, nažalost, masovnost rekreativnog športa cilj kojemu težimo, rekao je Pravdić. Istaknuvši da je u međuvremenu u Osijeku izgrađeno više športskih objekata, dvorana, biciklističke staze, izdvojivši športsku dvoranu Gradski vrt, u kojoj se održalo Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. te i danas održavaju brojna športska natjecanja, pa i međunarodna.

Dragutin Kerže, koji je sa sinom Alenom autor fotomonografije, naglasio je kako je knjiga posvećena športskim djelatnicima te da je razvoj športa posebice važan za svaki kraj. Razne športske aktivnosti uvijek je pratilo pomanjkanje novca i uvelike su ovisile o marljivosti i ljubavi pojedinaca prema športu.

Jubilej Zajednici športskih udruga čestitali su, među inima, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo.

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙