FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković na neformalnom sastanku ministara poljoprivrede EU u Poljskoj

Autor: tper
ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoj Petar Čobanković sudjelovat će na neformalnom sastanku ministara poljoprivrede EU od 11. do 13. rujna u Poljskoj, priopćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Glavna je tema tog sastanka promocija poljoprivrednih proizvoda iz zemlja EU na svjetskom tržištu, a rasprava će se voditi na temelju Zelene knjige o mjerama promocije i informiranja o poljoprivrednim proizvodima koju je Europska komisija objavila 19. srpnja ove godine.

Cilj te knjige je, kako navode iz Ministarstva, otvoriti raspravu na kojoj bi sudjelovali potrošači, proizvođači, distributeri i nadležna tijela, kako bi se dogovorili oko donošenja strategije za europske poljoprivredne proizvode koji naročito slijede načela europskog modela poljoprivrede, u kojem se posebno ističu sigurnost hrane, održivi razvoj prirodnih dobara i očuvanje vitalnih i ruralnih prostora.

Neformalni bilateralni susreti Čobankovića s ostalim kolegama su dobra prilika za isticanje da smo u najvećoj mjeri spremni primjenjivati Zajedničku poljoprivrednu politiku te da ćemo se aktivno uključiti u oblikovanje i provedbu budućeg CAP-a, pogotovo nakon pristupanja u punopravno članstvo EU, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙