FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS: Čobanković prihvatio zahtjev za potpore za uzgoj mliječnih krava do pet grla stoke

Autor: dmar
ZAGREB, 7. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS) priopćio je danas da je na jučerašnjem sastanku s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petrom Čobankovićem dogovoreno da će mali proizvođači koji posjeduju jednu do pet mliječnih krava holštajn i simentalac - holštajn moći ostvariti potpore za ovu godinu.

HSS u priopćenju podsjeća da je u svibnju izvijestio Čobankovića o problemu malih proizvođača s jednim do pet grla holštajn ili simentalac - holštajn pasmine koji ne mogu dobiti potpore za uzgoj jer Zakon o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i prateći pravilnik, propisuju minimalan broj od pet grla stoke i obvezu kontrole mlijeka.

Kako se radi o 12.000 grla koja bi ostala izvan sustava potpora, HSS je zatražio izmjene Zakona o potporama i pratećeg pravilnika, što je prihvaćeno na jučerašnjem sastanku.

Odredba koja propisuje minimalan broj od pet grla uz kontrolu mlijeka izmijenit će se tako da će proizvođači koji posjeduju jednu do pet krava holštajn ili simentalac - holštajn pasmine moći ostvariti potpore za 2011. bez obveze kontrole mlijeka, što će doprinijeti povećanju proizvodnje mlijeka, ističe HSS.

HSS je na sastanku također upoznao Čobankovića s teškim stanjem u stočarstvu zbog suše i visoke cijene stočne hrane i zatražio pomoć Ministarstva poljoprivrede, sa čime se Čobanković složio i najavio da će model pomoći biti vrlo brzo dogovoren, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙