FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Našice: festival "Dani slavonske šume"

Autor: npav
NAŠICE, 2. rujna 2011. (Hina) - Festival "Dani slavonske šume" održava se u Našicama od 1. do 4. rujna pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

U sklopu festivalskih događaja danas se održavaju 6. hrvatski dani biomase u organizaciji Hrvatske udruge za biomasu čiji je predsjednik Josip Dundović naglasio kako je veliki broj nezaposlenih u Hrvatskoj razlog više za zajedničko djelovanje u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora.

Do 2020. godine upotrebom biomase u Hrvatskoj se može otvoriti 5.500 izravnih i 55.000 neizravnih "zelenih" radnih mjesta, kaže Dundović.

Našički gradonačelnik Krešimir Žagar napomenuo je kako se skup o biomasi održava u sklopu festivala "Dani slavonske šume", ali je u mnogočemu nadrastao festival.

Sutrašnji dan obilježit će natjecanje i otvoreno prvenstvo za profesionalne sjekače u službenim disciplinama, a u sklopu prigodnih sadržaja bit će otvoreni Obrtnički sajam našičkih obrtnika i gostiju te Sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije.

(Hina) xnhec ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙