FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Geofoto potpisao dva ugovora vrijedna 18,5 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Tvrtka Geofoto potpisala je danas dva nova ugovora o poslovnoj suradnji ukupne vrijednosti 18,5 milijuna kuna, izvjestili su iz te tvrtke u priopćenju o potpisu ugovora s Državnom geodetskom upravom i Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

S Državnom geodetskom upravom je, za avio-snimanje i izradu digitalnog ortofota, Geofoto potpisao 12,5 milijuna kuna vrijedan ugovor, a taj je posao povezan i s legalizacijom bespravne gradnje.

S obzirom na osjetljivost problema i veliki interes hrvatske javnosti i građana, projekt mora biti realiziran u kratkom roku, a uz zagrebački Geofoto projekt izvodi i osječka tvrtka Geodetski zavod, navodi se u priopćenju.

Inicijator i koordinator tog projekta je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Nadzor i kontrolu projekta vršit će stručnjaci Državne geodetske uprave.

S Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Geofoto je potpisao ugovor u iznosu od 6 milijuna kuna, a za potrebe kontrole poljoprivrednih površina na terenu odnosno u svrhu isplate objektivnih subvencija u poljoprivredi.

To je peti projekt u nizu kojeg je Geofoto ugovorio i izradio za potrebe Agencije, a svi će radovi biti završeni do kraja godine, navodi se.

Dovršetkom tog projekta, odnosno stavljanjem podataka u uporabu, Hrvatska će u potpunosti ispuniti europske zahtjeve u domeni kontrole kvalitete subvencija u poljoprivredi.

Podizvođač projekta je Geodetski zavod Celje, navodi se u priopćenju Geofota, vodeće europske tvrtke u domeni geodezije i geoinformatike.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙