FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posveta oltara Crkve hrvatskih mučenika 10. rujna na Udbini

Autor: nkot
GOSPIĆ, 8. rujna 2011. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić 10. rujna na Udbini tijekom mise posvetit će oltar Crkve hrvatskih mučenika čime će veliki projekt izgradnje te crkve biti potpuno gotov.

U povodu skore proslave Dana hrvatskih mučenika i posvete Crkve hrvatskih mučenika u Gospiću je danas održana konferencija za novinare na kojoj su uz gospićko-senjskog biskupa Milu Bogovića govorili vlč. Nikola Turkalj i ravnatelj biskupijskoga Caritasa Luka Blažević.

Govoreći o danu kada će projekt Crkve hrvatskih mučenika posvetom crkve biti gotov, biskup Bogović je podsjetio na 8. lipanj 2003., kad je papa Ivan Pavao II. blagoslovio temeljni kamen na riječkoj Delti za Crkvu hrvatskih mučenika te na 9. rujna 2005., kad je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić blagoslovio radove na početku gradnje crkve.

Vlč. Nikola Turkalj rekao je da će u oltaru, rad Stipe Vrandečića iz Pučišća, biti pohranjene moći bl. Alojzija Stepinca, te da se na proslavi očekuje oko trideset tisuća vjernika kojima će biti prvi put ponuđeni suveniri vezani uz Crkvu hrvatskih mučenika.

Subotnjoj misi u 11 sati, kako je najavljeno, prethodit će križni put u 9 sati s Krbavskog polja do same crkve koji simbolizira hod od mjesta stradanja do mjesta kršćanskog nadanja.

Bogović je pozvao i na popodnevni koncert KUD-ova i Marka Perkovića Thompsona kojem će se pridružiti i Mate Bulić, predstavio kalendar hrvatskih mučenika za 2012. te liturgijski vodič kroz slavlje posvete crkve.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙