FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I zadarski branitelji na prosvjedu u Haagu

Autor: barn
ZADAR , 8. rujna 2011. (Hina) - Zajednica braniteljskih udruga Zadarske županije na jučerašnjem je radnom sastanku odlučila da će 24. rujna sudjelovati u Haagu na mirnom prosvjedu branitelja koji organizira Hrvatski svjetski kongres pod nazivom "Pravda izgubila ravnotežu".

Kako se navodi u priopćenju zajednice, tim prosvjedom žele iskazati duboko razočarenje zbog "političkih i dirigiranih presuda i ocjena našim generalima Gotovini, Markaču i zatočenim Hrvatima iz BiH te nebulozne ocjene 'Oluje' kao zločinačkog pothvata".

"Ovakve presude nisu samo presude našim generalima i drugim zatočenim Hrvatima, 'Oluji' i hrvatskome narodu, ovo su presude i europskome i svjetskom pravosuđu i pravdi", stoji u priopćenju koje je potpisao koordinator za organizaciju prosvjeda Boris Mužanović, predsjednik zadarske podružnice Braniteljske udruge "Zavjet".

"Oluja nije nikakav zločinački pothvat, nego legitimna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija, a generali Gotovina i Markač su časni ljudi i naši heroji", stoji u priopćenju Zajednice braniteljskih udruga Zadarske županije, koja organizira besplatan prijevoz do Haaga i natrag.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙