FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spomenik Oluja 95 išaran ćiriličnim natpisima

Autor: jdev
ŠIBENIK/KNIN, 6. rujna 2011. (Hina) - Nepoznati počinitelji u noći s nedjelje na ponedjeljak oštetili su novi spomenik hrvatske pobjede Oluja 95 koji je otkriven 4. kolovoza uoči obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, potvrdila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Na novom spomeniku na kninskom Trgu Ante Starčevića nepoznate osobe ćiriličnim su slovima ispisale "Ratko Mladić i Srbija" te do njega četiri ćirilična slova "s", doznaje se iz Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin, koja je slučaj prijavila policiji. Iz udruge navode kako su nepoznate osobe na spomeniku razbile i svjetiljke koje simboliziraju svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu. Jedna je svjetiljka, navode u udruzi, u cijelosti razbijena, a druga je iščupana iz ležišta, slomljena i bačena na glavni kninski trg. Osim toga, počupane su i ukrasne ručke na klupama postavljenim duž trga pa u toj udruzi smatraju da su spomenik Domovinskom ratu vandali željeli što više oštetiti.

Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin poziva sve mjerodavne institucije da osude taj vandalski čin, a policiju da učini sve kako bi se počinitelji što prije otkrili i odgovarali za to nedjelo.

Predsjednik udruge Mladen Milošević zaključuje kako neki ljudi nikada neće prihvatiti da je Domovinski rat dokinuo ideju o Velikoj Srbiji te će se i dalje tako iživljavati nad hrvatskim nacionalnim simbolima.

Spomenik je 4. kolovoza otkrilo šesnaestero djece simbolizirajući 16 godina od završetka vojno-redarstvene akcije Oluje. Spomenik hrvatske pobjede Oluja 95 u obliku je slova V, čime se simbolizira pobjeda u Domovinskom ratu i Oluji.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙