FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo prikupljanje ponuda za Mercator, Agrokor i dalje u igri - slovenski mediji

Autor: lfia
LJUBLJANA, 8. rujna 2011.(Hina) - Londonska ING banka prikupljat će do 5. listopada neobvezujuće ponude za "Mercator", pišu danas slovenski mediji.

Slovenska agencija STA navodi da se iz izvora u ING banci, koja je odabrana kao konzultant u novom postupku prikupljanja neobvezujućih ponuda za strateškog partnera koji bi bio spreman ući u vlasništvo najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, doznaje kako su neobvezujuće ponude zatražene od svih koji su svoj interes za to iskazivali i na ranijim natječajima, među ostalim i od Agrokora.

STA navodi i da je već počeo postupak prikupljanje ponuda za preuzimanje više od 50 posto dionica Mercatora kojima raspolažu banke i Pivovarna Laško (PL), a trajat će do 5. listopada, što su u ING banci potvrdili, ali detalje nisu željeli komentirati.

Više dioničara Mercatora, koji imaju ukupno 50,03 posto njegovih dionica, u lipnju ove godine potpisalo je sporazum o zajedničkoj prodaji, čime žele maksimirati dobitak i osigurati premiju na cijenu preuzimanja te najveće slovenske trgovačke kompanije.

Sporazum o zajedničkoj prodaji tada su potpisali Abanka, Banka Celje, Gorenjska banka, Hypo Alpe Adria banka, dionički investicijski fond NFD 1, NFD Holding, Nova kreditna banka Maribor (NKBM), Nova Ljubljanska banka (NLB), Pivovarna Laško, Pivovarna Union i Radenska.

U prijašnjem natječaju, koji se odnosio na 23,34 posto dionica Mercatora a raspisala ga je prezadužena Pivovarna Laško, najbolju cjenovnu ponudu u konkurenciji nekoliko zainteresiranih, među kojima su dominirali investicijski fondovi, dao je Agrokor, ali je ponuda odbijena te je odlučeno da se ide u novi natječaj.

(Hina) xfl ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙