FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neckerman se povlači iz pet država srednje i istočne Europe

Autor: lfia
LJUBLJANA, 7. rujna 2011.(Hina) - Budući da ne postiže očekivane prodajne rezultate na tržištima nekoliko država srednje i istočne Europe, među kojima i Hrvatske, njemačka kompanija za katalošku prodaju Neckerman povući će se s njih do kraja ove godine, objavili su u srijedu slovenski mediji pozivajući se na na austrijsku agenciju APA i izjavu glasnogovornice Neckermanna za jedan njemački portal.

Neckermann će se do kraja ove godine povući s tržišta Češke, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske i Slovačke. Time će bez posla ostati 160 zaposlenih u Neckermannovim tvrtkama u spomenutim zemljama.

U tih pet država Neckermann je svojom kataloškom prodajom u prošloj godini ostvario svega 50 milijuna eura prihoda, što je manje nego prethodne godine, dok je primjerice samo u Austriji prodaja dosegnula 103 milijuna eura, i bila je 22 posto viša u odnosu na prethodnu.

Neckermann u Sloveniji ima podružnicu u Mariboru sa 20 zaposlenih. Kako tvrdi mariborski list "Večer", nije sasvim jasno povlači li se Neckermann iz Slovenije zbog pada potražnje ili nekih drugih razloga povezanih s ekonomskom krizom.

Večer navodi i da je glasnogovornica Neckermanna Anna Putz nedavno za jedan njemački potrošački portal najavila povlačenje iz više država nekadašnjeg "istočnog bloka".

Portal "Shopbetreiber" navodi da su pojedini trgovci razočarani stagnacijom prodaje u zemljama istočne Europe, u koje su prije više godina proširili poslovanje očekujući "El dorado", što kasniji prodajni rezultati nisu opravdali.

(Hina) xfl ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙