FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: termini najavljuju rast četvrti dan zaredom

Autor: scvi
NEW YORK, 31. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući na nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu četvrti dan zaredom, dok investitori nove smjernice očekuju od objave ključnih pokazatelja s tržišta rada i iz industrijskog sektora.

Dow Jones terminski indeks oko 13,30 sati bio je u plusu 95 bodova, a tehnološki Nasdaq 20,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na dobitku 11,4 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na krilima nade investitora da će Fed uvesti nove monetarne poticaje posustalom američkom gospodarstvu, jučer su indeksi na Wall Streetu porasli treći dan zaredom, i to unatoč slabijem od očekivanja podatku o povjerenju potrošača.

„Ako u iduća tri tjedna ne vidimo značajno pogoršanje makroekonomskih pokazatelja, ne vjerujem da će Fed primijeniti nove monetarne mjere na zasjedanju u rujnu“, kaže Jim Reid, strateg Deutsche Banka.

Kako dodaje, vjerojatnije je da će nove mjere uvesti na svom zasjedanju u studenome, jer bi to monetarnim zakonodavcima dalo više vremena za ocjenu stanja u američkom gospodarstvu.

Investitori danas očekuju objavu izvješća agencije za zapošljavanje ADP o broju otvorenih radnih mjesta u američkim privatnim kompanijama tijekom kolovoza. Ekonomisti procjenjuju da je u kolovozu kreirano 100.000 novih radnih mjesta, nakon srpanjskih 114.000.

Također, danas će biti objavljen i PMI indeksi industrijske djelatnosti u Chicagu i New Yorku te podaci o narudžbama industriji u srpnju.

I na europskim burzama najvažniji europski burzovni indeksi su porasli. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,87 posto, na 5.314 boda, frankfurtski DAX 1,14 posto, na 5.708 bodova, a pariški CAC 1,56 posto, na 3.208 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙