FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nakon dva dana dobitaka terminski indeksi najavljuju pad cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 24. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - U očekivanju novih smjernica, američki terminski indeksi danas su pali, ukazujući na negativni početak trgovanja na Wall Streetu nakon dva dana dobitaka.

Dow Jones terminski indeks oko 13,00 sati bio je u minusu 76 bodova, a tehnološki Nasdaq 14 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na gubitku 8,3 posto, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Prekinuvši 4-tjedni negativni niz, u protekla dva trgovinska dana indeksi na Wall Streetu su porasli uslijed špekulacija da će američka središnja banka ponovno pomoći gospodarstvu novim stimulativnim mjerama.

U potrazi za takvim signalima, investitori s nestrpljenjem očekuju nastup predsjednika američke središnje banke Bena Bernankea u petak na bančinoj godišnjoj skupštini.

„Mislim da je tržište u fazi čekanja da vidi daljnji razvoj događaja. Investitori razmatraju koliki su izgledi da će Bernanke signalizirati spremnost Feda da još dublje zagrabi u torbu s alatom središnje banke za popuštanje monetarne politike“, smatra Steen Jakobsen, glavni ekonomist pri Saxo banci.

Za nove smjernice investitori čekaju i objavu podatka o trajnim narudžbama dobara američkoj industriji. Ekonomisti koje je anketirao Reuters procjenjuju da su narudžbe u srpnju porasle 2 posto, nakon razočaravajućeg pada za 1,9 posto u lipnju.

Na većini europskih burzi cijene su dionica su u blagom plusu, unatoč razočaravajućem njemačkom Ifo indeksu poslovne optimističnosti, jer se investitori nadaju novim stimulativnim mjerama Feda.

Frankfurtski DAX trenutno je u plusu 0,6 posto, na 5.566 bodova, pariški CAC 0,52 posto, na 3.100 boda, dok je londonski Ftse indeks u minusu 0,13 posto, na 5.121 bodu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙