FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Recesija s duplim dnom nije vjerojatna - Zoellick

Autor: mpuk
SINGAPUR, 6. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Globalno gospodarstvo vjerojatno neće pasti natrag u recesiju, ali rizici postoje, kazao je u utorak predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick.

"Ne vjerujem da će Sjedinjene Američke Države i svijet ponovo kliznuti u recesiju, ali prisutan je visok stupanj nesigurnosti", kazao je Zoellick novinarima u Singapuru.

Sjedinjene Američke Države vjerojatno će proći kroz razdoblje usporenog rasta s visokom nezaposlenošću, dodao je.

Njegova izjava nadovezala se na izjavu singapurskog ministra financija Tharmana Shanmugaratnama, ujedno predsjedatelja ključnog odbora Međunarodnog monetarnog fonda, da je vjerojatnija recesija u svjetskom gospodarstvu, s obzirom na snažno usporavanje rasta u SAD-u i Europi.

Europskoj uniji predsjednik Svjetske banke sugerira da razmotri bližu suradnju u području fiskalne politike kako bi se riješili problemi s kojima se suočavaju njezine članice.

"Jedna je mogućnost produbljivanje fiskalne unije", kazao je, dodajući da provedene mjere, kao što je stvaranje Europskog fonda za financijsku stabilnost i ECB-ova kupnja obveznica, mogu samo kupiti vrijeme Uniji za rješavanje problema s kojima se suočava.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙