FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši logoraši zadovoljni pokretanjem prijave protiv zapovjednika Manjače

Autor: mkov
ZAGREB, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Vukovarska podružnica Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) izrazila je večeras zadovoljstvo pokretanjem kaznene prijave protiv zapovjednika logora Manjača Ratko Andrića, priopćilo je HDLSKL.

Također izražavaju zadovolstvo i zbog najave pokretanja istrage za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima u logorima Stajićevo, Begejci, Srijemska Mitrovica, Niš, Stara Gradiška, Bučje, DP Glina i Berak, Bileća i Morinje, zatvore u Kninu, Dalju i Erdutu, kao i za vukovarski Velepromet, koji je, kako ističu, bio jedan od najkrvavijih logora, u kojem ubijeno oko sedamsto Vukovaraca, koji su zarobljeni nakon srpske okupacije Vukovara.

"Duboko vjerujemo da Državno odvjetništvo ima dovoljno dokaza o počinjenim zvjerstvima u navedenim logorima," navodi Društvo i dodaje kako se nada da će to rezultirati pokretanjem kaznenih prijava protiv poznatih i nepoznatih počinitelja i u konačnici dovesti do osuđujućih presuda.

HDLSKL očekuje od srpskih pravosudnih tijela suradnju u istragama i suđenjima, jer su, kako navode, i naši istražni organi surađivali i još surađuju sa srpskim o navodnim zločinima hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Bivši logoraši podsjećaju na slučajeve Purda, Janjić, Maslov te slučaj doktorice Vesne Bosanac.

Napominju također kako posjeduju mnogo iskaza preživjelih logoraša te ističu kako će ih sa zadovoljstvom dati na uvid Državnom odvjetništvu te mu pomoći u svim istražnim radnjama.

(Hina) pp/ xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙