FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viro: dividenda od 15 kuna iz zadržane dobiti iz 2006.

Autor: tper
ZAGREB, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Glavna skupština dioničara Viro tvornice šećera usvojila je odluku o isplati dividende dioničarima iz zadržane dobiti iz 2006. godine u iznosu od 15 kuna po dionici, izvjestili su iz te tvrtke.

Za isplatu dividende izdvojit će se 19,74 milijuna kuna.

Dividenda će biti isplaćena do 29. rujna ove godine svim dioničarima koji su na dan donošenja odluke o isplati, 30. kolovoza, bili evidentirani kao dioničari Vira u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Glavna skupština također je usvojila prijedlog o isplati naknade za rad članovima Nadzornog odbora, navodi se u priopćenju.

Prema ranije objavljenom pozivu za skupštinu, Uprava Vira predlagala je da mjesečna naknada u neto iznosu predsjedniku Nadzornog odbora iznosi 15 tisuća kuna, zamjeniku predsjednika 10 tisuća kuna, a članovima 5 tisuća kuna.

Jučer održana glavna skupština Vira druga je skupština virovitičke tvrtke koja se održala ove godine i na kojoj se odlučivalo o isplati dividende, a nakon što je skupština održana u travnju odlučila o isplati dividende iz prošlogodišnje dobiti tvrtke.

Naime, glavna skupština Vira, održana 12. travnja ove godine, odlučila je da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 22 kune po dionici i to iz dijela prošlogodišnje neto dobiti. Viro je prošle godine ostvario neto dobit u iznosu od 42,16 milijuna kuna, a skupština je odlučila da se od te dobiti za dividendu izdvoji 29,8 milijuna kuna, a 12,34 milijuna rasporedi u zadržanu dobit.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙