FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plava laguna: dividenda za redovnu dionicu 91 kunu, za povlaštenu 92 kune

Autor: tper
ZAGREB, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Glavna skupština porečke Plave lagune odlučila je da se dioničarima iz prošlogodišnje, kao i iz zadržane dobiti za 2005. i 2007. godinu, isplati dividenda u iznosu od 91,06 kuna za svaku redovnu dionicu, a za povlaštenu dionicu dividenda od 92,06 kuna, izvijestili su danas iz te hotelsko-turističe tvrtke u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Plava laguna lani je ostvarila dobit u iznosu od 53,8 milijuna kuna.

Prema odluci skupštine iz prošlogodišnje će se dobiti za zakonske rezerve izdvojiti 2,69 milijuna kuna, za povlaštenu fiksnu dividendu u visini od 1 kune po povlaštenoj dionici 105 tisuća kuna, a za isplatu redovne dividende 51,02 milijuna kuna.

Skupština je donijela odluku i o uporabi zadržane dobiti iz 2005. i 2007. godine.

Tako će se preostali dio zadržane dobiti iz 2005. isplatiti kao redovna dividenda vlasnicima redovnih i povlaštenih dionica i to u ukupnom iznosu od 6,47 milijuna kuna, a kao dividenda isplatit će im se i dio zadržane dobiti iz 2007. godine i to u ukupnom iznosu od 941,6 tisuća kuna (nakon čega zadržana dobit iz 2007. iznosi 5,58 milijuna kuna).

Temeljem tih odrednica, dividenda po redovnoj dionici iznosi 91,06 kuna, te po povlaštenoj dionici 92,06 kuna, navodi se u obavijesti s danas održane glavne skupštine Plave lagune.

Pravo na isplatu dividende imaju dioničari koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinško depozitarnog društva 30 dana prije dana donošenja odluke o isplati dividende.

Glavna skupština je donijela i odluku o nagradama Nadzornom odboru i menadžmentu za postignuti rezultat u prošloj godini, a ostvaruju pravo na nagradu u ukupnom iznosu od 3,8 milijuna kuna.

Taj će iznos, kako se navodi, teretiti poslovanje u 2011. godini, a odluku o raspodjeli nagrade donijet će sam Nadzorni odbor.

Glavna skupština Plave lagune, tvrtke koja je u većinskom vlasništvu lihtenštajnske tvrtke Sutivan Investments Anstalt, koja je u vlasništvu Lukšić Grupe, donijela je i odluku o izmjenama i dopunama Statuta kojima je uz ostalo omogućeno da se broj članova Nadzornog odbora poveća s pet do sedam članova, te za nove članove Nadzornog odbora imenovala Davora Lukšića Lederera i Davora Domitrovića Grubišića.

Iz Plave lagune su, putem Zagrebačke burze, izvijestili i da je danas održana konstituirajuća sjednica dopunjenog sastava Nadzornog odbora na kojoj je Davor Lukšić Lederer izabran za predsjednika Nadzornog odbora.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙