FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 17. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

VODNJAN - Premijerka Jadranka Kosor odgovarajući jučer na upit novinara o imenovanju veleposlanika, rekla je kako će po povratku u Zagreb uputiti pismo predsjedniku Republike Ivi Josipoviću te kako očekuje sastanak na kojemu će se odlučiti o tome. Ponovila je kako je vlada prijedlog s imenima novih veleposlanika hrvatskom predsjedniku poslala prije više od mjesec dana. Očekujemo odgovor, očekujemo sastanak na kojem ćemo ići od imena do imena, od zemlje do zemlje i odlučiti se za ljude koji profesionalno rade svoj posao, koji na najbolji mogući način mogu zastupati interese Republike Hrvatske, rekla je premijerka te ocijenila krajnje neodgovornim, bez obzira tko je to pustio u javnost, što se danas u nekim dnevnim novinama špekulira o nekim imenima veleposlanika.

KLANA - Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić nazočio je jučer svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Klane te istaknuo važnost provedbe vladina programa kojim se znatna sredstva izdvajaju u razvojne projekte komunalne infrastrukture te društvenog i socijalnog standarda u svrhu smanjenja regionalnih nejednakosti u Hrvatskoj. Po ministrovim riječima dosadašnjim projektima zadovoljen je samo dio potreba općina, gradova i županija za izgradnjom objekata, pa je potrebno zajedničko organiziranje općina, županija i državnih institucija u svrhu priprema projekata za korištenje strukturnih fondova EU. "Primjer takvog zajedništva je trenutno najveća investicija u vodno gospodarstvo koja obuhvaća 305 projekata u vrijednosti od tri milijarde kuna", rekao je ministar, dodavši kako u svrhu razvoja komunalne i socijalne infrastrukture to ministarstvo na jesen pokreće projekt "Integralni razvoj lokalne zajednice" koji će se financirati putem zajma Europske investicijske banke.

ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture imenovao je istražno povjerenstvo radi utvrđivanja okolnosti i uzroka jučerašnje pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je, prilikom sudara talijanske jedrilice i hrvatske motorne jahte poginulo dvoje talijanskih državljana. Motornom jahtom je upravljao zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je potvrdio da je sudjelovao u toj teškoj pomorskoj nesreći. Dvoje talijanskih državljana smrtno je stradalo nakon pada u more, a njihova su tijela pronađena oko 14 sati u blizini mjesta nesreće. U trenutku nesreće na motornoj jahti bilo je dvoje hrvatskih državljana, T.H. i A.Đ. koji nisu ozlijeđeni. Sudar 12-metarske jahte "Santa Marina" koja plovi pod hrvatskom zastavom i 12-metarske talijanske jedrilice "Santa Pazienza" dogodio oko dvije nautičke milje južno od Primoštena kod otočića Maslinovik.

PULA - Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je 48-godišnjakinja iz Buja počinila kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave te oštetila vatrogasne udruge za 111 tisuća kuna, a saborski zastupnik SDP-a Dino Kozlevac potvrdio je da je riječ o njegovoj supruzi Roberti protiv koje je podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Bujama. U priopćenju istarske Policijske uprave stoji da je 48-godišnjakinja kao osoba zadužena za vođenje financijskoga i računovodstvenog poslovanja vatrogasnih udruga na umaškome području tijekom 2009. i 2010. godine novcem udruga podmirivala troškove na svojoj i suprugovoj kreditnoj kartici te prebacivala novac na svoj i suprugov tekući račun. Nestanak vatrogasnog novca prijavila je djelatnica koja je zamjenjivala odsutnu Grando-Kozlevac i shvatila da s računom umaške Područne vatrogasne zajednice nešto nije u redu. Predsjednik istarskoga SDP-a, saborski zastupnik, predsjednik Županijske skupštine i predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac rekao je kako ni o čemu "nije imao pojma".

ZAGREB - Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas će odlučiti hoće li bivšeg premijera Ivu Sanadera pustiti da se u nastavku antikorupcijske istrage brani sa slobode ili će mu produljiti istražni zatvor u kojem se nalazi od izručenja Hrvatskoj 18. srpnja. Ročište na kojem mora prisustvovati i osumnjičenik održat će se u zatvoru u Remetincu u 9,30 sati, potvrdio je sudac istrage Krešimir Devčić. Odluku će donijeti nakon što sasluša argumente obrane koja smatra da se Sanader treba braniti sa slobode i USKOK-a koji bivšeg premijera, osumnjičenog u nizu korupcijskih afera, "iza rešetaka" želi zadržati još najmanje dva mjeseca. Istražni zatvor bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a određen je još u prosincu prošle godine kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjičenicima u slučaju Fimi medije udružio te zlouporabio premijerski položaj i ovlasti.

ZAGREB - Šesta dubrovačka konferencija o sanskrtskim epovima i puranama održava se od 15. do 20. kolovoza u Interuniverzitetskome centru (IUC) u Dubrovniku pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Na konferenciju su i ove godine došli sudionici iz Sjedinjenih Država, Australije, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Njemačke, Švicarske, Poljske, Litve, Rusije, Indije i Hrvatske. Među njima su neki od najpoznatijih znanstvenika s toga područja u svijetu. Organizatori ističu kako je priznanje za Hrvatsku da se takva konferencija održava u Dubrovniku, i to već po šesti put. Time su Hrvatska i Dubrovnik postali prepoznatljivo uočljivi na svjetskoj karti na području indologije i indijskih studija. Ove godine obilježava se 50 godina studija indologije u Hrvatskoj, 125 godina poučavanja sanskrta na Sveučilištu u Zagrebu te 80. obljetnica rođenja akademika Radoslava Katičića, osnivača studija indologije u Hrvatskoj.

(Hina) xmc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙