FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 22. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

HAMBURG/ZAGREB

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u četvrtfinalu ATP teniskog turnira u Hamburgu nakon tri sata igre od Rusa Mihaila Južnog s 3:6, 6:4, 7:6 (6) propustivši dvije meč lopte.Čilić je propustio veliku priliku za plasman u polufinale Hamburga, što je od hrvatskih tenisača zadnje uspjelo Mariju Ančiću prije pet godina, a Međugorac je ponovno izgubio jedan neizvjestan meč. Čilić je odlično počeo i dobio prvi set zahvaljujući "breaku" kod 2:2, a u drugom je Južni poveo s 3:1, Čilić odmah vratio izgubljeni servis za 3:2, da bi Rus odmah u sljedećem gemu napravio novi "break" i poravnao u setovima. Treći set je bio izuzetno zanimljiv jer je Južni odmah oduzeo Čiliću servis za 1:0, a nakon velike borbe Međugorac poravnava na 3:3 i odluka pada u "tie-breaku". Južni ponvno puno bolje počinje i vodi s 4:1, da bi Čilić serijom od pet uzastopnih poena došao do 6:4 i dvije meč-lopte. Južnij je drugim servisom spasio prvu i smanjio na 6:5, a zatim je Čilić velikim promašajem na svoj servis potratio i drugu meč-loptu. Južni je nakraju imao više živaca i dobio je zadnja dva poena za petu pobjedu u šest međusobnih dvoboja s Čilićem. Čilić sljedećeg tjedna nastupa na domaćem ATP turniru u Umagu.

ŠANGAJ/ZAGREB

Hrvatski vaterpolisti igrat će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 26. srpnja protiv pobjednika dvoboja Crna Gora - Rumunjska. Hrvatska je u petak pobijedila Japan s 18:7, te su uvjerljive tri pobjede protiv Brazila (14:5), Kanade (11:4) i Japana zauzeli prvo mjesto u skupini C i izravan plasman u četvrtfinale. U borbi za polufinale čeka ih okršaj protiv Crne Gore, koja je zauzela drugo mjesto u skupini A, te Rumunjske, koja je bila treća u skupini C. Crnogorci su drugo mjesto skupine A zaslužili pobjedom nad Kazahstanom (16:5), dok je Mađarska osigurala prvu poziciju u skupini svladavši Španjolsku (12:11). U skupini C Rumunji su do sraza s Crnom Gorom došli svladavši domaćina Kinu 14:10, dok su Srbi potvrdili prvo mjesto pobijedivši Australce s 12:9. Protiv nejakih Japanaca hrvatska se reprezentacija nije ni oznojila. Europski su prvaci već nakon prve četvrtine vodili 6:1, na poluvremenu su prednost podigli na 9:2 i na koncu slavili 18:7. Kod izabranika Ratka Rudića je najviše zgoditaka dao Maro Joković (3). Uz Hrvatsku u četvrtfinale su se kao pobjednici skupina izravno plasirali svjetski prvaci Srbi, Mađari i Talijani. Uz par Crna Gora - Rumunjska, u borbi za četvrtfinale 24. srpnja igraju Španjolska - Australija, Kanada - SAD i Japan - Njemačka.

ZAGREB

Europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković (21), koja je u svibnju pala na dopinškoj kontroli, moći će nastupiti na OI u Londonu 2012., budući da je Međunarodna atletska federacija (IAAF) potvrdila šestomjesečnu suspenziju koju je izrekao Hrvatski atletski savez.Suspenzija bi joj trebala isteći 7. prosinca ove godine, do kada ne može nastupati na natjecanjima. Za hrvatsku rekorderku olakotna okolnost je bila to što nije znala da uzima nedopušteno sredstvo, objavili su danas hrvatski mediji.Sandra Perković je pala na dopinškim kontrolama nakon natjecanja na mitinzima Dijamantne lige u Šangaju i Rimu, 15. i 26. svibnja. Bila je pozitivna na psihostimulans metilheksanamin, koji se nalazi u korijenu biljke geranamin, a koji je u organizam unijela putem energetskog napitka. Zabranjeni metilheksanamin nije se nalazio na deklaraciji proizvoda i gotovo je nemoguće znati da li se on nalazi u nekom energetskom preparatu.

ZAGREB

Portal Sportnet dodijelio je vrataru zagrebačkoga Dinama Ivani Kelavi nagradu za najboljeg igrača Prve HNL u protekloj sezoni, a nagradu je uručio glavnik urednik portala Sportnet|HR Tomislav Pacak.Kelava je u izboru osvojio 151 bod i uvjerljivo slavio ispred napadača Hajduka Ante Vukušića i vratara Splita Andrije Vukovića, te je tako postao nasljednik Senijada Ibričića, dvostrukog pobjednika ovoga izbora. Prošlu sezonu Kelava je započeo kao vratar Lokomotive, a na vrata Dinama je stao u derbiju protiv Hajduka u Splitu. U 24 odigrana kola Kelava je primio samo šest pogodaka, obranio je i dva kaznena udarca, te je najzaslužniji za Dinamov naslov.Prema Sportnetu, najbolju momčad Prve HNL u sezoni 2011./2012. čine: Kelava – Tomečak (Dinamo),Cufre (Dinamo), Tonel (Dinamo), Kovačević (Karlovac) – Sammir (Dinamo), Alispahić (Šibenik), Badelj(Dinamo) – Vukušić (Hajduk), Krstanović (Zagreb), Bule (Lokomotiva).

ZAGREB

Nogometaši Barcelone predstavit će na pripremnoj utakmici u Splitu protiv Hajduka u subotu po prvi puta svoje nove dresove za ovu sezonu. Barcelona dolazi na Poljud obilježiti 100 godina Hajdukova postojanja, a spektakl će "ukrasiti" i novim Nike klupskim kompletima, koji ostaju dosadašnjim uzorcima u njihovoj povijesti, a napravljeni su od Nikeovog revolucionarnog recikliranog poliestera koji po prvi puta uključuje dres i kratke hlače.

Svaki je Barcelonin komplet napravljen od trinaest recikliranih boca vode, a ovim novim procesom proizvodnje smanjuje se potrošnja energije za 30 posto u usporedbi sa proizvodnjom tradicionalnog poliestera, te se njime spašava 100 milijuna plastičnih boca od odlaganja na smetlištima.

Domaći dres sadrži tradicionalne bordo i plave pruge poznate u cijelom svijetu, sa jedanaest podebljanih pruga. Sa unutarnje strane kragne dresa ispisan je moto "Tots unit fem força" (Svi zajedno smo jaki), refrenu iz Barcelonine klupske himne. Barcelonin komplet za gostovanja bit će izraženo crn i sadrži karakteristični crno-sivi vizual nalik katalonskoj zastavi "Senyeri".

PARIZ

Francuski biciklist Pierre Rolland pobijedio je u današnjoj 19. etapi utrke Tour de France, koja je u dužini od 109,5 km vožena od Modanea do Alpe d'Hueza, a vodstvo u ukupnom poretku preuzeo je Luksemburžanin Andy Schleck. Drugo mjesto u današnjoj etapi pripalo je Španjolcu Samuelu Sanchezu (+0:13), a treći je bio njegov sunarodnjak Alberto Contador (+0:22 ).

Najbolji biciklist današnjice Alberto Contador, nakon jučerašnjeg debakla u najtežoj etapi na Touru, danas je napao na završnom usponu (dužina 14 km s prosječnim nagibom od 8 posto), ali nije uspio značajnije smanjiti zaostatak u odnosu na braću Schleck i Cadela Evansa.

Francuz Thomas Voeckler, koji je držao žutu majicu od 9. etape, odnosno 12 dana, slomio se na posljednjoj brdskoj etapi ovogodišnjeg Toura, te je morao predati žutu majicu Andyju Schlecku. Voeckler je pao na četvrto mjesto u ukupnom poretku. Braća Schleck i Australac Cadel Evans ušli su cilj zajedno i u subotu se čeka završni obračun. U ukupnom poretku vodi Andy Schleck, slijedi ga njegov brat Frank koji zaostaje 53 sekunde, a treći je Evans sa 57 sekundi zaostatka. U subotu je na rasporedu pojedinačni kronometar u dužini od 42,5 km, ali sa brdskim dionicama. Iako se ne radi o kronometru koji bi u potpunosti odgovarao specijalistima, sutra bi ipak Cadel Evans mogao doći na svoje i možda prestići braću Schleck u ukupnom poretku.

TALLIN/ZAGREB

Samo tri stotinke sekunde nedostajale su hrvatskom atletičaru Dariju Horvatu do brončane medalje u današnjem finalu na 100 metara na Europskom juniorskom prvenstvu u estonskom tallinu.

Sa rezultatom od 10.49 sekundi Horvat je osvojio četvrto mjesto, a pobijedio je izvrsni Francuz Jimmy Vicaut s osobnim rekordom 10,07, dok su se iza njega plasirala dva Britanca Adam Gemili (10,41) i David Bolarinwa (10,46). U jutarnjim kvalifikacijama na 110 m prepone nastupio je Sanjin Šimić i sa 14,61 osvojio ukupno 25. mjesto i nije se plasirao među 24 polufinalista. Posebno je danas razočarao u kvalifikacijama skoka s motkom naš rekorder Ivan Horvat koji nije uspio preskočiti visinu od 4,70 m na kojoj je počeo skakati. Prethodnu visinu od 4,45 m je propustio i tako je ostao bez plasmana.

RIM

Bivši brazilski reprezentativac Felipe Melo posuđen je istanbulskom Galatasarayu, potvrdila je uprava torinskoga Juventusa. Turci će Juventusu platiti milijun i pol eura za Mela, kojega su brazilski mediji navodili kao jednog od najvećih krivaca za debakl Brazilaca na SP u Južnoj Africi. Melo (28) će u Istanbulu provesti jednu sezonu, ali Galatasaray ima i opciju da otkupi njegov ugovor. Melo dolazi samo dan nakon što je Juventus objavio dovođenje Čileanca Artura Vidala, igrača sličnog profila kao i Brazilac.

BERLIN

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki, koji je sa svojom ekipom Dallas Mavericksima osvojio prvenstvo NBA, službeno je potvrdio sudjelovanje na europskom prvenstvu Euro-2011 u Litvi, objavio je u petak njemački košarkaški savez (DBB).

"Stanka je bila stvarno kratka ali želim pomoći mladoj njemačkoj reprezentaciji. Sada ću učiniti sve što je u mojoj moći da budem u dobroj formi", izjavio je Nowitzki (33). Chris Kaman, pivot L.A. Clippersa, također će se priključiti njemačkoj reprezentaciji, dodaje DBB.

Kako bi se što bolje pripremila za europsko prvenstvo, njemačka reprezentacija organizira turnir od 19. do 21. kolovoza na kojem će sudjelovati Grčka, Turska i Belgija. Finalisti Eura-2011 , koje se održava od 31. kolovoza do 18. rujna u Litvi, izravno se kvalificiraju za olimpijske igre u Londonu 2012., dok će ekipe plasirane između 3. i 6. mjesta igrati kvalifikacijski turnir.

BARCELONA

Barcelona je pristala prodati svog mladog igrača Bojana Krkića talijanskom prvoligašu Romi za 12 milijuna eura, ali ga može otkupiti za dvije godine, objavio je klub u petak. Prema odredbama ugovora Barcelona može otkupiti 20-godišnjeg nogometaša na kraju sezone 2012/13. za 13 milijuna eura, objavio je europski i španjolski prvak na svojim internetskim stranicama (www.fcbarcelona.cat).

Krkić je s Barcom u zadnje tri sezone osvojio mnogo velikih trofeja, ali nije prvi izbor trenera Pepa Guardiole za napadača te je dosta vremena provodio na klupi. U Romi će igrati zajedno s bivšim španjolskim veznjakom Luisom Enriqueom, koji je preuzeo vođenje Rome nakon uspješne sezone u kojoj je vodio Barcinu B ekipu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙