FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga osoba s invaliditetom predstavila projekte

Autor: vhor
KARLOVAC, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize te distrofičara Karlovačke županije predstavila je danas projekte "Asistent u nastavi", "Ljepši dio stvarnosti" i "5+".

Zahvaljujući projektu "Asistent u nastavi" tri dječaka i jedna djevojčica s cerebralnim oštećenjem moći će od rujna pohađati redovitu nastavu u školama u Karlovcu, Žakanju i Bosiljevu jer su ti gradovi i općine osigurali novac za njihove asistente. Još je deset osoba dobilo osobne asistente zahvaljujući novcu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Načelnik općine Žakanja Nikola Sopčić rekao je da je općina za početak školovanja vrlo inteligentne djevojčice Lucije Maletić uredila prilaz školi i prilagodila sanitarani čvor te će plaćati asistenta jer je to najmanje što može učiniti za njezino uključivanje u redovito školovanje.

Projekt "Ljepši dio stvarnosti" omogućio je članovima udruge da se bave kreativnim radom u nekoliko radionica radi bolje socijalne uključenosti.

Zahvaljujući programu "5+" pedeset osoba u Plaškom ima nužnu pomoć i potporu tako da će, unatoč invaliditetu i trećoj životnoj dobi, moći i dalje živjeti u svojim domovima i obiteljskom okružju.

Projekti su vrijedni oko milijun kuna.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙