FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: novčana pomoć umirovljenicima od 21. srpnja

Autor: dmak
ZAGREB, 20. srpnja 2011. (Hina) - Pomoć grada Zagreba umirovljenicima za mjesec srpanj 2011. isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od četvrtka, 21. srpnja, priopćio je danas Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do četvrtka, 4. kolovoza. Nakon tog roka nema retrogradne isplate pomoći za spomenuti mjesec.

U skladu s izmjenama i dopunama odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi grada Zagreba, pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u gradu Zagrebu kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1500 kuna na mjesec.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć, umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

U prvoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna na mjesec.

U drugoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod 900,01 kunu do 1200 kuna na mjesec.

U trećoj su skupini umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod 1200,01 kunu do 1500 kuna na mjesec.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći na mjesec, umirovljenici druge skupine na 300 kuna, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći na mjesec.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙