FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt novoga srednjoškolskog kurikuluma u računalstvu

Autor: ipet
ZAGREB, 4. srpnja 2011. (Hina) - Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba, u partnerstvu s Elektrotehničkom školom Split, Srednjom školom Krapina i Hrvatskom udrugom poslodavaca – HUP, pokrenula je projekt razvoja novoga kurikuluma u području računalstva i računalnog inženjerstva koji će razviti potpuno nov standard obrazovanja te kurikulum za područje računalstva za strukovne škole ukupne vrijednosti od gotovo 350 tisuća eura.

Projekt pod nazivom "Stvaranje novih prilika za gospodarstvo temeljeno na znanju u području računalstva i računalnog inženjerstva" sufinancira Europska unija (EU) u okviru programa IPA IV komponente "Implementacija novih kurikuluma" u iznosu od gotovo 348 tisuća eura, a iznos od nešto više od 53 tisuće eura financirat će škole vlastitim sredstvima, priopćile su danas Visicom integrirane komunikacije.

U sklopu projekta bit će pripremljeni vrhunski nastavni materijali za osam novih ili unaprijeđenih predmeta, uspostavljena nova komunikacijska platforma za edukaciju nastavnika te provedeno osposobljavanje 24 nastavnika strukovnih predmeta.

Kako se navodi, projektom se želi povećati nacionalna konkurentnost i potaknuti razvoj gospodarstva temeljenog na znanju u području računalstva i računalnog inženjerstva u Hrvatskoj, podići razinu svijesti i promovirati programe obrazovanja za stjecanje tehničkih i inženjerskih strukovnih kvalifikacija i zanimanja i karijera u području računalstva za učenike srednjih škola kao osnovu za budući razvoj nacionalnoga gospodarstva, te povećati kapacitet strukovnih škola i nastavnika kako bi provodili obrazovanje u području računalstva na temelju novih metoda i tehnologija.

Specifični ciljevi projekta su pak podizanje razine znanja i kompetencija za područje računalstva za oko 1300 učenika - tehničara završnih razreda srednjega strukovnog obrazovanja godišnje, kao osnovu za njihovo zaposlenje i uspješan upis na fakultetske i sveučilišne programe.

Ravnateljica Đurđica Fuštar smatra da tim projektom Tehnička škola Ruđera Boškovića u Zagrebu i formalno postaje predvodnik u području obrazovanja u računalstvu u Hrvatskoj.

(Hina) pp/xipet ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙