FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija Udruge "Korektiv" za socijalno ugrožene vukovarske obitelji

Autor: zdra
VUKOVAR, 15. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Udruge za unaprjeđenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici "Korektiv" iz Širokoga Brijega Dalibor Ravić uručio je u vukovarskoj gradskoj vijećnici članovima socijalno ugroženih vukovarskih obitelji novac prikupljen u humanitarnoj akciji "Hercegovina u Vukovaru".

Udruga "Korektiv" prikupila je proljetos u humanitarnoj akciji "Hercegovina u Vukovaru" ukupno 20.000 kuna. Po 1200 kuna dodijeljeno je članovima osam vukovarskih socijalno ugroženih višečlanih obitelji, dok su dvoje studenata, djeca poginulih hrvatskih branitelja, dobili stipendije od po 5000 kuna.

"Tijekom humanitarne akcije uveden je telefonski broj na koji su dobri ljudi u Hercegovini mogli donirati novac, a kao središnji događaj u sklopu akcije odigrana je malonogometna utakmica u Širokom Brijegu između 'Vatrenih' i 'Humanih zvijezda'", istaknuo je Ravić.

Po njegovim riječima, udrugu "Korektiv" osnovala je nekolicina intelektualaca koji svojim projektima žele probuditi svijest mladih da ne smiju biti pasivni promatrači, nego da se aktivno uključuju i sudjeluju u javnom životu kako bi pridonijeli razvoju zajedništva hrvatskog čovjeka i društva u BiH.

Uručenju donacija nazočio je i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo te pročelnica gradskog upravnog odjela društvenih djelatnosti, zdravstva, socijalne skrbi, branitelja i nacionalnih manjina Dragica Holoker-Radumilo.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙