FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zaštite okoliša dodijelit će 900.000 kuna nevladinim udrugama

Autor: ntod
ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas kako će ove godine projektima nevladinih udruga koji se bave zaštitom okoliša dodijeliti ukupno 900.000 kuna u sklopu raspoloživih sredstava iz državnog proračuna za 2011.

Na natječaj ministarstva, raspisan u veljači ove godine, prijavljeno je 185 projekata, a odlukom povjerenstva za dodjelu potpore financirat će se njih 39.

"Prednost u ostvarivanju novčane potpore imali su projekti koji se odnose na prioritetna područja zaštite okoliša i prostora, utvrđena na temelju stanja okoliša u Hrvatskoj i preuzetih međunarodnih obveza te su do sada kontinuirano financirani i uspješno provedeni", stoji u obrazloženju ministarstva.

Među ovogodišnjim dobitnicima potpore su udruge iz Zagreba: Hrvatski ronilački savez s projektom "Ronitelji u akciji zaštite i očuvanja prirodnog okoliša", Zelena Akcija s projektom "Zeleni telefon za središnju Hrvatsku" te udruga Lijepa Naša s projektom "Međunarodne eko škole", koje su dobile po 43.000 kuna.

Nešto manje, većinom iznad 20 tisuća kuna do najmanje 13.000, dobile su udruge iz svih dijelova Hrvatske, od istočne i sjeverne Hrvatske, Primorja, Dalmacije i dalmatinskih otoka.

Udruga "Zeon" iz Čakovca dobila je 19.000 kuna za projekt "Kam se koje smeće meće - crtić", udruga Zeleni Osijek 25.000 za projekt "Energetska edukacija za osnovne škole", Udruga 4 grada-Dragodid, Komiža iz Komiže dobila je 23.000 kuna za projekt "Suhozidna baština kao izvor održivih graditeljskih praksi na hrvatskom Jadranu" itd.

Potporu ministarstva dobili su i drugi projekti koji potiču "škole održivog razvoja", "zelene telefone", bave se recikliranjem otpada ili očuvanjem prirodne baštine i okoliša u svojoj lokalnoj zajednici te objavljuju edukativne publikacije o očuvanju okoliša i zaštiti mora.

Ministarstvo zaštite okoliša je od 1999. do danas za provedbu 379 odabranih projekata i programa dodijelilo nevladinim udrugama gotovo 20 milijuna kuna novčane potpore.

Rok za potpisivanje ugovora o novčanoj potpori za provedbu projekata u 2011. je 30 dana.

(Hina) pp/xntod ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙