FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: mimohod u povodu Dana pobjede

Autor: hsup
OPATIJA,1. kolovoza 2011.(Hina) - Mimohod u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bit će održan u Opatiji 5. kolovoza, a na njega su pozvani svi građani, branitelji i članovi njihovih obitelji, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u uredu opatijskoga gradonačelnika Ive Dujmića.

Osim gradonačelnika Dujmića, na konferenciji su bili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s liburnijskog područja.

Mimohod će početi ispred hotela "Ambasador" u devet sati, kretat će se glavnom prometnicom, Ulicom maršala Tita, a završit će na kupalištu Slatini, gdje će uz državnu himnu biti podignuta hrvatska zastava.

Mimohod organiziraju opatijski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koju čine članovi udruga roditelja poginulih branitelja, hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Hvidre i pripadnici opatijskog ogranka časničkog zbora.

Po riječima gradonačelnika Opatije, u Domovinskom ratu s liburnijskog područja sudjelovalo je oko 3500 branitelja od kojih je poginulo njih 16.

Dujmić je rekao da su branitelji s liburnijskog područja "dali veliki doprinos u Domovinskom ratu, neki i živote", te da Opatija s ponosom i njima u čast dostojanstveno obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

(Hina) xhsup yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙