FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanost u povodu prve akcije banijskih partizana

Autor: svid
BANSKI GRABOVAC, 23. srpnja 2011. (Hina) - Savez antifašističkih boraca i antifašista, u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem, održao je danas u Banskom Grabovcu, kod spomenika na mjestu grobnice, komemorativnu svečanost u povodu 70. obljetnice ustanka naroda Hrvatske, prve oružane akcije banijskih partizana i obljetnice grabovačkih tragedija od 24. do 26. srpnja 1941. kada su ustaše u znak odmazde zbog prve oružane akcije partizana pobile 1285 žrtava, te 66. obljetnice pobjede nad fašizmom.

Izaslanik hvatskog predsjednika načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić naglasio je kako se "moramo zalagati da se događaji poput grabovačkih tragedija nikada više ne ponove". "Obilježavanje današnjeg dana spomen je na borbu i žrtvu, vjeru i nadu, pravdu i slobodu. Važno je da kroz ovakva okupljanja mlade naraštaje upoznamo s događajima iz naše povijesti, radi ljepše i bolje budućnosti, temeljene na humanosti poštenju, zajedništvu i čovječnosti", rekao je.

Svečanosti, koja je održana pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje, nazočili su i predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel i drugi.

(Hina) xsvid yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙