FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maraton moslavačkih konjanika dolinom Save do Orašja

Autor: dpas
VOLODER, 19. srpnja 2011. (Hina) - Konjanički maraton moslavačkih konjanika na arapskim konjima, koji po tradiciji kreće iz moslavačkog sela Volodera, održat će se 15. put, a sedam dionica dugačkih 500 kilometara ove su godine vezane uz porječje Save, izvijestio je danas u ime glavnog organizatora Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine predsjednik Željko Petters.

Objavljena su imena šestero jahača spremnih za napore - Željko i Domagoj Petters, Sanja Mlinar, Mihaela Trbušić, Sandra Čavlović i Iva Keleš. Uz poznati slogan "Tradicija prošlosti - potreba budućnosti" pod pokroviteljstvom općine Popovače maraton kreće u petak ujutro, 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti i Dan pobjede.

U prigodi 135. obljetnice hrvatskoga vodnog gospodarstva domaćin maratona su Hrvatske vode iz Zagreba. Na polovici puta - u Slavonskome Brodu priprema se poseban doček.

Taj jedinstveni događaj organizacijski će poduprijeti udruge grada Kutine proistekle iz Domovinskog rata: veterana i dragovoljaca, specijalne jedinice policije "Ris" te roditelja poginulih branitelja, a za popratne kulturne sadržaje pobrinut će se Ogranak Matice hrvatske iz Kutine.

Konjanici se u Orašju očekuju u četvrtak, 11. kolovoza prijepodne. Dolaskom u Orašje bit će potvrđena suradnja udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kutine i Orašja, koja se očituje i u potpisanoj povelji o suradnji.

(Hina) xdpas ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙