FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed radnika Laurusa i Croatia Zadar Line-a

Autor: barn
ZADAR, 29. srpnja 2011. (Hina) - Četrdesetak radnika zadarskih prijevozničkih tvrtki Laurus i Croatia Zadar Line danas su ispred upravne zgrade tvrtke Croatia Zadar Line u stečaju održali mirni prosvjed upozorenja tražeći isplatu zaostalih plaća i dnevnica.

Radnici traže isplatu četiri plaće i dodatnih 1,2 milijuna kuna za dnevnice koje im nisu isplaćene u zadnje dvije i pol godine.

Povod prosvjedu je prodaja tvrtke Laurus koju će, kako su radnici i sindikat neslužbeno saznali, preuzeti tvrtka Čazmatrans.

"U startu je prekršen zakon. Kada se tvrtka prodaje sindikat o tome mora biti obaviješten, moramo vidjeti ugovore o prodaji, a radnicima moraju biti ponuđeni novi ugovori o radu. U ovome slučaju to nije učinjeno, a radnici su u strahu za svoju budućnost", istaknuo je pravnik zadarske podružnice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija.

Iako su planirali blokiranje rada tvrtke radnici će u ponedjeljak ipak na posao, a kako su rekli, za četvrtak, 4. kolovoza, zakazan je sastanak s direktorom Čazmatransa od kojega će tražiti da ispoštuje zakon i obveze prema radnicima. Ako se to ne dogodi najavljuju pregovore oko prelaska u tvrtku APP Požega, te daljnje sindikalne akcije.

(Hina) xbarn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙