FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka nudi 1,35 kuna za kilogram pšenice

Autor: dduk
ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - Podravka će za pšenicu ovogodišnjega roda plaćati 1,35 kune za kilogram, priopćeno je iz koprivničke tvrtke.

Cijena se utvrđuje za kilogram pšenice kvalitete prema novom pravilniku (hektolitarska masa suhog zrna 76 kilograma, vlaga 13,5 posto i primjese 5 posto).

Planira se kako će biti otkupljene sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici, navode iz Podravke.

Cijenu od 1,35 kuna prošli je tjedan istaknula i tvrtka Granolio koja nudi isplatu odmah po obračunu. Granolio je druga tvrtka koja je objavila otkupnu cijenu - prije njega to su učinili Čakovečki mlinovi izašavši sa cijenom od 1,25 kn/kg.

Predstavnici seljačkih udruga pak ostaju pri zahtjevu za minimalnom cijenom od 1,60 kn/kg. Ne postigne li se ta cijena do 25. srpnja, za dan kasnije najavili su početak prosvjeda.

Prema podacima Ministarstva poljoprivrede sa 131.000 hektara zasijanih pšenicom očekuje se urod od 751.800 tona uz prosječni prinos od oko 5,7 tona po hektaru.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙