FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP podupire Tomasovića

Autor: zjur
SPLIT, 21. srpnja 2011. (Hina) - Splitski HSP stoji iza svojeg predsjednika Hrvoja Tomasovića i svih njegovih odluka u vezi sa strankom, rečeno je današnjoj konferenciji za novinare te stranke u Splitu.

"Ono što je zadnjih dana objavljeno u pojedinim medijima, t.j. da stranka ne stoji iza svojeg predsjednika i ne podupire ga, obična su kuloarska naklapanja i nemaju veze s istinom. Hrvoje Tomasović nije solo igrač", kazao je predsjednik županijskog vijeća i županijski vijećnik HSP-a Ivan Protrka. Mi smo uz Hrvoja Tomasovića kao i iza svakog svog člana i pravno ćemo reagirati na njegovo fizičko izbacivanje sa sjednice splitskoga gradskog vijeća, dodao je.

Splitski pravaši su istaknuli kako se ne slažu s reakcijom predsjednice gradskog vijeća Nevenke Bečić koja je na zahtjev Marina Jurjevića (SDP) sa sjednice 8. srpnja izbacila predsjednika splitskog HSP-a Hrvoja Tomasovića. Dolazak na sjednice gradskog vijeća bio mu je zabranjen jer je vijećnicima u travnju rekao da se srame što nisu prihvatili prijedlog HSP-a da Ante Gotovina postane počasnim građaninom grada Splita. Nakon toga se vijećnicima nije ispričao. Tomasović nije član gradskog vijeća.

Protrka tvrdi kako "on ima pravo tamo sjediti i nitko ga ne može izbaciti. Predsjednica vijeća je mogla stranci poslati određen dopis, ali nikako ga izbaciti. Zamjerili smo i drugim strankama, pogotovo HDZ-u, što nisu reagirale na izbacivanje našeg predsjednika", izjavio je Protrka.

Protrka je novinarima danas otkrio kako će na sljedećim parlamentarnim izborima biti u 10. izbornoj jedinici prvi na listi HSP-a.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙