FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarna akcija UBIUDUR-a za školu u Velikom Trgovišću

Autor: aspa
KOPRIVNICA, 21. srpnja 2011. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja slika, crteža i skulptura na temu "Da se ne zaboravi - hrvatski Domovinski rat i stvaranje hrvatske države u djelima hrvatskih likovnih umjetnika", priopćeno je danas iz ove udruge.

Darovana djela bit će darovana Osnovnoj školi u Velikom Trgovišću, koju je polazio i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, a prikupljaju se do 1. studenoga.

Početkom prosinca, UBIUDR Podravka, u suradnji sa školom, koju pohađa oko 380 učenika, organizirat će i prodajnu izložbu pristiglih radova, a prihod će biti namijenjen za nabavku kompjutera. U školi kažu da im to trenutačno najviše nedostaje. Oni radovi koji se neće prodati krasit će učionice, ali i druge prostore ove ustanove, dodaje se .

Podravkina Udruga prije nekoliko godina organizirala je sličnu akciju za Hrvatski dom u Vukovaru. Tada je prikupljeno i darovano više od stotinu slika, naglašava se.

(Hina) pp/xaš yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙