FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS-ova peticija "Sam plaćam, sam odlučujem"

Autor: ista
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Predstavnici Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) predali su danas Uredu predsjednice Vlade Republike Hrvatske peticiju s potpisima građana, u okviru akcije "Sam plaćam, sam odlučujem", priopćeno je danas iz HSLS-a.

Naime, stoji u priopćenju, HSLS je tijekom lipnja u 120 gradova širom Hrvatske proveo edukativnu akciju pod nazivom "Sam plaćam, sam odlučujem", kojom se želi spriječiti da veliki dio građana ostvaruje niže mirovine radi loše gospodarske i socijalne politike te neostvarenja jednog dijela ciljeva mirovinske reforme.

Akcijom HSLS traži da svi koji sada odlaze u mirovinu po uvjetima iz II. mirovinskog stupa imaju pravo izbora odlaska u mirovinu po uvjetima iz I. mirovinskog stupa, kako ne bi bili oštećeni za 25 posto manji iznos mirovine koliko bi dobili sadašnjim zakonom, priopćeno je.

Stoga je HSLS predao potpise građana Vladi, kako bi ukazao na ovaj veliki problem, nadajući se da će Vlada uvidjeti ozbiljnost ovog problema i pristupiti njegovom rješavanju, stoji u priopćenju HSLS-a.

(Hina) pp/xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙