FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija UNICEF-a s nogometnim dresovima Barcelone

Autor: ntod
ZAGREB, 18. srpnja 2011. (Hina) - Uoči poljudskog nogometnog spektakla, utakmice Hajduka i Barcelone, započela je i UNICEF-ova humanitarna internetska aukcija na unicef.tportal.hr za Barcelonin dres kojega su potpisali Messi, Xavi, Puyol i drugi nogometaši kluba pobjednika ovogodišnje Lige prvaka.

Cjelokupni prihod od humanitarne aukcije na tportal.hr-u pomoći će provođenju akcije Stop nasilju među djecom u kojoj sudjeluje više od 300 škola iz cijele Hrvatske, a aukciju zajedno organiziraju UNICEF i tportal.hr, izvijestio je danas UNICEF.

U UNICEF-u podsjećaju da je nogometni klub Barcelona u rujnu 2006. godine imenovan partnerom UNICEF-a, od kada i nosi na dresu logotip te međunarodne organizacije za pomoć djeci, ali i godišnje donira 1,5 milijuna eura za programe za poboljšanje života djece.

Svjetska nogometna zvijezda i igrač Barcelone, Lionel Messi priključio se timu UNICEF-ovih ambasadora dobre volje 2010. godine, kada je posjetio djecu Haitija te se tamo upoznao s UNICEF-ovim programom pomoći, koji uključuje i opskrbu vodom za više od milijun osoba dnevno.

U UNICEF-u napominju da je Barcelona do danas pomogla brojne njihove programe protiv HIV/AIDS-a u subsaharskoj Africi, a povodom dolaska u Hrvatsku priključila se najvećoj nacionalnoj akciji za smanjivanje vršnjačkog nasilja koju već niz godina provodi UNICEF u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, a koju također podržava i KHL Medveščak te prvi UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni.

Na internetskoj aukciji početna cijena Barcelonina dresa je 500 kuna. Uz dres, na aukciji se nalazi i plakat Barcelone s potpisima igrača koji kreće s početnom cijenom od 150 kuna. Aukcija traje do podneva, 22. srpnja.

(Hina) pp/xntod ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙