FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nastavak rasta cijena

Autor: neba
NEW YORK, 20. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, američki su terminski indeksi na dobitku, što se zahvaljuje dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima niza američkih kompanija.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 12,30 sati u plusu između 0,2 i 0,7 posto, nakon što su jučer skočili više od 1,6 posto, što je njihov najveći dnevni rast od ožujka.

Ulagače je ponajviše ohrabrio snažan rast dobiti i prihoda Applea u drugom tromjesečju. Dionica tog tehnološkog diva poskupila je jutros na Frankfurtskoj burzi oko 4 posto, što je potaknulo i cijene drugih dionica u tehnološkom sektoru.

Sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata američkih kompanija danas se nastavlja izvješćima Intela, najvećeg svjetskog proizvođača čipova, financijskog diva American Expressa, te tehnoloških kompanija, kao što su eBay i United Technologies.

Jučer su cijene dionica snažno porasle i zahvaljujući napretku u pregovorima između Bijele kuće i republikanaca u Kongresu o povećanje razine dozvoljenog zaduživanja države. Očekuju se i nove vijesti o pregovorima na Capitol Hillu.

S makroekonomske scene danas će stići izvješće o prodaji kuća u SAD-u. Jučer je objavljeno da su započete gradnje kuća u lipnju porasle za 14,6 posto na mjesečnoj razini, na 629.000, najvišu razinu od siječnja. Istodobno je broj građevinskih dozvola porastao za 2,5 posto.

U očekivanju početka trgovanja na Wall Streetu, na europskim su burzama cijene dionica u plusu. U 12,30 sati frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su na dobitku između 0,1 i 1 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙