FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: ugovori o financiranju izgradnje športske dvorane

Autor: hsup
OPATIJA,12. srpnja 2011.(Hina) - Ugovore o financiranju izgradnje Športske dvorane "Marino Cvetković" u Opatiji sa 70 milijuna kuna zajma potpisali su danas predstavnici gradske tvrtke "Opatija 21" d.o.o., Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), Erste&Steiermarkische banke (ESB) i Zagrebačke banke (Zaba).

Završetak dvorane s popratnim sadržajima predviđen je potkraj 2012. Zajam za izgradnju te dvorane ostvaruje se iz HBOR-ova programa kreditiranja komunalne infrastrukture. Prosječna efektivna kamatna stopa zajma je 3,25 posto, a rok otplate 15 godina.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić rekao je da će taj grad nakon 40 godina konačno dobiti pravu, modernu športsku dvoranu te da je cilj gradskog vodstva razvijati Opatiju u svim područjima jednako, od gospodarstva i turizma do kulture i športa.

Direktor "Opatije 21" Mladen Sinožić istaknuo je kako je riječ o prvom projektu te gradske tvrtke, a pripremi dokumenata za ugovore najviše su pridonijele gradske stručne službe.

Član Uprave HBOR-a Mladen Kober rekao je da je nova športska dvorana potrebna Opatiji te da je novac za zajam osiguran iz Europske investicijske banke. HBOR je u Primorsko-goranskoj županiji do sada pratio 917 programa vrijednih gotovo 4,8 milijarda kuna, dodao je.

Borislav Centner iz ESB-a naglasio je da ta banka u Primorsko-goranskoj županiji ima kreditni portfelj tvrtki veći od 2,5 milijarda kuna, a Gordana Žulj iz Zabe najavila je da će ta banka nastaviti sa sličnim ulaganjima.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙