FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 29. lipnja

Autor: uand
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 29. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 23. sjednicu raspravom o zakonskom potvrđivanju odluke o izmjenama Protokola 4. uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između članica Europskih zajednica i Hrvatske s obzirom na definiciju pojma "proizvodi s podrijetlom", a čime bi se, zbog carinskih rasterećenja, trebali unaprijediti uvjeti poslovanja za hrvatske izvoznike te njihova konkurentnost u međunarodnim okvirima. U Vladi, koja izmjene Protokola 4. predlaže u hitnom postupku, navode da je riječ o iznimno važnim mjerama za hrvatsko gospodarstvo kojima će se omogućiti uključivanje Hrvatske u SAP sustav dijagonalne kumulacije podrijetla, a u kojemu su nalaze Europska unija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija i Turska. Time će se hrvatskim proizvođačima omogućiti da u svoj proizvod uključe i materijale iz druge države u SAP sustavu, te da ga izvezu kao vlastiti proizvod u neku treću državu uključenu u sustav (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Državni zavod za statistiku na konferenciji za novinare predstavit će prve, tj. preliminarne rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine koji će sadržavati podatke o ukupnom broju popisanih osoba te ukupnom broju stanovnika, kućanstava i stambenih jedinica, na razini Republike Hrvatske, prostornih jedinica za statistiku 2. razine, županija, gradova/općina i naselja. Prve rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine službeno će predstaviti ravnatelj Državnog zavoda za statistiku dr. Ivan Kovač. Popis stanovništva, kućanstava i stanova najveće je i najvažnije statističko istraživanje te predstavlja najopsežniji izvor podataka nužnih za provedbu raznih gospodarskih i socijalnih razvojnih politika te znanstvenih istraživanja (11 sati, prostorije Starogradske vijećnice, dvorana B, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića i regionalnog direktora Svjetske banke za zemlje središnje Europe i zemlje Baltika Petera Harrolda. Na konferenciji će biti potpisani ugovori o nabavi 128 vozila s opremom, za hitnu medicinsku službu (12 sati, Velika dvorana Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200 a).

ZAGREB - Inicijativa i Sindikat Akademska solidarnost na konferenciji za novinare će obavijestiti o pojedinostima vezanim uz štrajk koji Sindikat Akademska solidarnost pokreće budući da je Vlada RH na sjednici 21. lipnja prihvatila i uputila u saborsku proceduru nacrte prijedloga zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, a koji je, kako se navodi, izazvao protivljenje akademske zajednice te brojnih znanstvenih, visokoobrazovnih i drugih institucija (11 sati, konferencijska dvorana na 2. katu knjižnice Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) svečanom će akademijom obilježiti Dan Komore u znak obnovu svojega djelovanja 1. srpnja 1994. godine. Na Akademiji će najzaslužnijim obrtnicima biti dodijeljeno najviše priznanje HOK-a "Zlatne ruke" za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva. Također, promovirat će se novi majstori obrtnici, njih 914, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana, a bit će dodijeljene i nagrade Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Šegrt Hlapić" vezane za razvoj i unapređenje strukovnog obrazovanja. Svečanoj akademiji prisustvovat će predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja će i dodijeliti nagrade (12,00 sati, HNK, Trg Maršala Tita 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙