FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor položila temeljni kamen za športsku dvoranu u Višnjevcu

Autor: vsik
OSIJEK,11. srpnja, 2011.(Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor položila je danas temeljni kamen za gradnju nove školske dvorane u Osnovnoj školi "Višnjevac" pored Osijeka te početak dogradnje te škole, u što će biti uloženo ukupno 15 milijuna kuna.

Izjavila je kako je to dobar primjer stvaranja boljih uvjeta za obrazovanje i šport te da vlada sudjeluje sa 65 i grad Osijek s 35 posto u ulaganju. Naglasivši kako je bitan ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva te populacijska politika, podsjetila je kako se unatoč svim teškoćama i rebalansima unazad tri godine izdvajalo po četiri milijarde na godinu za rodiljne i socijalne naknade te se posebno skrbilo za socijalno najosjetljiviju populaciji. Premda je ovo izborna godina, Kosor je pozvala da se ne radi za usko stranačke interese, već da "svi zajedno radimo za bolju budućnost".

Ravnatelj višnjevačke osnovne škole Dane Končar izrazio je zadovoljstvo što će jedna od najvećih osječkih škola napokon dobiti primjerenu športsku dvoranu te što će se škola dograditi jer to podrazumijeva i stvaranje uvjeta za rad u jednoj smjeni. Školu pohađa 650 učenika u 27 razreda, a taj prigradski dio Osijeka ima oko 6000 stanovnika.

Športska dvorana od 2600 četvornih metara bit će izgrađena u školskom dvorištu, a izvođač radova je osječka građevna tvrtka "Gradnja".

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo je, rekavši kako je zadovoljan očekivanim radovima, naglasivši kako je bitno stvarati uvjete za obrazovanje, no da je isto tako važno brinuti se za to "hoće li biti dovoljno djece koja će pohađati škole". Obrazložio je to, među ostalim, i teškim socijalnim stanjem u Slavoniji i Baranji te se zauzeo za ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva.

Na svečanosti polaganja temeljnog kamena za vrijeme govora uz transparent "Osijek - S Jadrankom Kosor u EU" vidjeli su se i oni na kojima je pisalo "S Jadrankom Kosor u propast, a ne u EU" i "Tko je sljedeći general". Transparenti su brzo uklonjeni. Na skupu je bilo više mladih članova HDSSB-a i Filip Glavaš, inače predsjednik Savjeta mladih grada Osijeka.

Na novinarski upit kako komentira poruke koje su joj upućene, očito "s obje strane" jer su govorile za nju i protiv nje, Jadranka Kosor je rekla da je naviknula na provokacije, no da je najbitnije raditi. Odbacila je mogućnost da je i današnji boravak u Osijeku, gdje je još položila i temeljni kamen za gradnju novog mosta, dio predizborne kampanje, istaknuvši kako izborna kampanja nije počela jer izbori nisu još ni raspisani, ali datum izbora nije spominjala.

Na upit kako komentira nedavno uhićenje generala Mladena Kruljca, sada već bivšeg zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, Kosor je rekla da ne može komentirati tijek istrage, ali da će razgovarati s predsjednikom Ivom Josipovićem i tražiti da se održi sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj će se donijeti i određeni zaključci.

Na upit hoće li se odazvati pozivu odvjetnika Ante Nobila, u vezi sa slučajem Polančec, Kosor nije ništa rekla, već se nastavila družiti s djecom koja su priredila svečani program u povodu polaganja temeljnog kamena za novu dvoranu i dogradnju škole.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙