FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alcoa više nego udvostručila neto dobit u drugom tromjesečju

Autor: vmom
NEW YORK, 12. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Američki proizvođač aluminija Alcoa izvijestio je da je u drugom tromjesečju više nego udvostručio neto dobit u usporedbi s godinom ranije, započevši tako novu sezone objave poslovnih izvješća u SAD-u.

Neto dobit u promatranom je razdoblju iznosila 322 milijuna dolara, što je za 137 posto više u usporedbi s istim tromjesečjem prošle godine, priopćio je u ponedjeljak taj drugi najveći svjetski proizvođač aluminija.

Prihodi su uvećani za 27 posto na godišnjoj razini i za 11 posto u odnosu na prvo tromjesečje, na 6,6 milijardi dolara, poglavito zahvaljujući rastu cijena proizvoda od aluminija, navodi se u priopćenju.

"Iako je gospodarski oporavak neujednačen, ukupne prognoze za Alcou i aluminij ostaju pozitivne", kazao je predsjednik i izvršni direktor kompanije Klaus Kleinfeld u priopćenju.

Alcoa je prva među velikim američkim kompanijama koje su objavile rezultate poslovanja za drugo tromjesečje, a od velikih igrača u ovome je tjednu na rasporedu objava poslovnih izvješća JPMorgana Chasea i Googlea, u četvrtak, te Citigroupa, u petak.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙