FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 5. srpnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 4. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. srpnja.

ZAGREB - Na skupu o zelenoj gradnji koji organizira Savjet za zelenu gradnju Hrvatske sudjelovat će i predsjednik Republike Ivo Josipović. Po najavama organizatora, okupljanja pod nazivom "Better Building Brunch", imaju za cilj povezati ljude različitih profila koji su zainteresirani za zelenu gradnju, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj (9,30 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) na konferenciji za novinare govorit će o zahtjevima proizvođača i otkupljivača pšenice (9,30 sati, HPK, Vukovarska 78).

ZAGREB - Čelnici Luke Ploče predstavit će izdanje novih dionica te tvrtke i tom prigodom izvijestiti o dosadašnjim rezultatima poslovanja Luke Ploče, planovima investicija i projekciji poslovnih rezultata nakon dokapitalizacije. Luka Ploče je 20. lipnja objavila javni poziv postojećim dioničarima na sudjelovanje u prvom krugu dokapitalizacije, pozivajući na upis 200.353 nove redovne dionice, uz raspon cijene od 800 do 1.200 kuna po dionici. Povećanje temeljnog kapitala provest će se u dva kruga. U prvom krugu pravo na upis imaju dioničari koji su to bili 31. siječnja ove godine, a svaki ima pravo upisati 0,9 novih dionica na jednu koju već ima. U drugom krugu će cjelokupnoj investicijskoj javnosti biti ponuđene nove dionice koje nisu upisane u prvom krugu. Sredstva prikupljena dokapitalizacijom bit će iskorištena za povećanje prekrcajnih i skladišnih kapaciteta i investicije u novi kontejnerski terminal i terminal za rasute terete (11,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP Hrvatska) i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predstavit će rezultate projekta "Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj" od početka projekta do 2011. godine. (9,30 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U povodu početka nacionalne kompanije za podizanjem svijesti među malim i srednjim poduzetnicima o važnosti i prednostima upotrebe e-poslovanja, Ministarstvo gospodarstva predstavit će projekt "e-Poslovanje - Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja", vrijedan više od 1,5 milijuna eura (11,00 sati, EU Infocentar, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Okrugli stol Hrvatska ICT industrija: Financije 2.0 održat će se u organizaciji magazina Banka, a sudionici će uz ostalo raspravljati o tomu kakva rješenja može ponuditi hrvatska ICT industrija i može li biti konkurentna na globalnom tržištu (11,00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙